Werkproces kunstenaars te zien in Lange Hezelstraat

Van onze redactie
14 april 2020
In het oude winkelpand van de Gaper aan de Lange Hezelstraat 4 start Stichting Hubert met een nieuw cultureel initiatief: WIEBERT_residentie. Het pand wordt ingezet als residentie voor kunstenaars, die ieder het pand een maand lang zullen gebruiken als atelier.
Terwijl de kunstenaar op locatie naar een eindproduct toewerkt, is het hele werkproces van de kunstenaar te volgen in de etalage en op gezette tijden online via een live-stream. Kunstenaar Peer Vink (1990) is de eerste resident en heeft vorige week zijn intrek genomen. Ook ’s avonds is het werk te bekijken; het pand wordt dan verlicht. Via social media, waaronder de Facebookpagina van Hubert, zijn updates te volgen.

Wat is Wiebert?

Met dit nieuwe concept faciliteert Stichting Hubert jonge lokale makers om tot een show te komen. Hiermee geeft Wiebert het nieuwe talent van de stad een kans om te experimenteren en te groeien. Wanneer de situatie het weer toe laat, vindt Wiebert ook plaats bij Stichting Hubert in de wijk de Hazenkamp.

Mensen die geïnteresseerd zijn in een WIEBERT_residentie of het maken van een show bij Hubert kunnen mailen naar wiebert@hubertnijmegen.nl

 


Dit bericht delen:

Advertenties