A.Holland Schoenen en Xsensible doneren schoenen aan ziekenhuizen

Lars Schwachöfer
10 april 2020
Vandaag hebben de familie Holland van A. Holland Schoenen en de familie Krol van Xsensible, 137 paar schoenen gedoneerd aan de ziekenhuizen CWZ en het Radboudumc. Met dit gebaar willen zij het zorgpersoneel een hart onder de riem steken.
Eigenaresse van A. Holland Schoenen Sanne Roovers, de derde generatie uit het familiebedrijf, kwam met het initiatief. Op deze manier wil zij iets terugdoen voor de medewerkers in de zorg, samen met de familie Krol. De bevriende families zijn erg betrokken met Nijmegen en haar omgeving. Deze betrokkenheid heeft geresulteerd in het besluit de Xsensible Stretchwalker aan het zorgpersoneel te doneren.

De ultieme schoen

A.Holland Schoenen bestaat sinds 1926. De firma Nimco, tegenwoordig ook Xsensible, had vroeger een schoenfabriek in Nijmegen. De gedoneerde schoenen aan het zorgpersoneel zijn gebaseerd op een eeuwenoude, traditionele Japanse sandaal. Samen met Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka vertaalde Xsensible het concept naar een moderne schoen met een uniek balanspunt in het midden van de zool, dat zorgt voor optimale balans en een evenwichtige gezonde lichaamshouding. Dit zorgt voor minder belasting van de gewrichten en een natuurlijke houding van het lichaam. ‘Zeker voor al het personeel die momenteel de benen onder hun lijf uit rennen, lijkt mij dit de ultieme schoen', laat Sanne Roovers weten.

Enthousiaste reacties

Binnen het Radboudumc gaan de 68 schoenen gedragen worden door het personeel in de schoonmaak. In het CWZ zullen de 69 schoenen op verschillende afdelingen worden gedragen. Een medewerkster van het Radboudumc had maat 33, welke helaas niet beschikbaar was. Voor deze medewerkster werd een leuk en lekker paaspresentje aangeboden. Beide ziekenhuizen reageerden enthousiast op de donatie van de schoenen.


Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.
 

Dit bericht delen:

Advertenties