Auto loopt forse schade op bij inhaalactie

Lars Schwachöfer
10 april 2020
Afgelopen nacht raakte omstreeks half 1 een auto fors beschadigd op het Keizer Traianusplein. Een vrouw haalde een vrachtwagen in en reed tegen een kei langs de weg.
De vrouw kwam met haar auto over de Waalbrug het Keizer Traianusplein oprijden. Een verkeersregelaar voor de brug hoorde de auto aan komen rijden, omdat een van de voorbanden lek was. Op het Keizer Traianusplein haalde de bestuurster van de auto een tankwagen in, maar ze raakte van de weg. Haar linker voorwiel raakte een kei langs de weg en brak bijna af. De vrouw probeerde nog ongeveer 50 meter door te rijden tot het wiel volledig blokkeerde.

De verkeersregelaar reed al achter de vrouw aan, om haar te waarschuwen dat haar band lek was. Toen de auto tot stilstand kwam stapte de vrouw uit en liep weg. De verkeersregelaar belde de politie en zette de rijbaan op de Sint Canisiussingel af met zijn auto. Agenten troffen de vrouw enkele tientallen meters verderop aan. Ze werkte ter plaatse niet mee met een blaastest en werd naar het politiebureau vervoerd.

Op het politiebureau weigerde de vrouw mee te werken aan een ademanalyse. Hoewel de agenten het vermoeden hadden dat de vrouw gedronken gereden had, kon dit niet vastgesteld worden. Ze is later in de nacht naar huis gezonden. De vrouw blijft verdacht van rijden onder invloed. De zaak is overgedragen aan de officier van justitie. De auto is door een berger weggesleept en het wegdek gereinigd. Waardoor de rechter voorband van de auto lekgeraakt was, is onbekend.

Dit bericht delen:

Advertenties