Waalkade afgesloten in paasweekend

Van onze redactie
10 april 2020
In het Veiligheidsberaad is deze week gesproken over extra druktebeperkende maatregelen voor smalle drukke wegen en grootschalige detailhandel gedurende het paasweekend. Gisteren is besloten dat de Waalkade op zondag 12 en maandag 13 april tussen 08.00 en 20.00 uur gesloten is.
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft de afgelopen dagen in afstemming met alle gemeenten wegen aangemerkt waar drukte van verkeer mogelijk leidt tot verdringing van wandelaars. Deze verdringing leidt ertoe dat de 1,5 meter afstand in het geding komt.

In de regio Gelderland-Zuid betreft het vooral dijkweggetjes en kades langs onze rivieren. In Nijmegen wordt alleen de Waalkade afgesloten. In de regio worden ook dijken en wegen afgesloten. De exacte locaties, die worden voorzien van verkeersborden, staan hieronder vermeld. Uitzondering op deze maatregel vormt het bestemmingsverkeer.

Winkels, woonboulevards en tuincentra

Er volgen dit paasweekend geen extra maatregelen voor grootschalige detailhandel zoals woonboulevards en tuincentra. De regels die zij zelf voorschrijven en hanteren om drukte te voorkomen voldoen vooralsnog.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: 'Helaas is het afsluiten van enkele smalle wegen een noodzakelijke preventieve maatregel om met elkaar te blijven voldoen aan de anderhalve meter afstand. Daar zullen we ook op gaan handhaven. Voor de detailhandel, bouwmarkten en tuincentra in onze regio wil ik mijn waardering uitspreken voor de inspanning die zij nu al verrichten om drukte in gangpaden en voor de kassa’s te voorkomen. Maar ook hier geldt dat we toezicht blijven houden op de naleving. Tot slot en bovenal blijf ik een beroep doen op iedereen die woont, werkt en verblijft in Gelderland-Zuid. Blijf vooral thuis, houd afstand en pas goed op uzelf tijdens het lange paasweekend.'

Gebieden of weggedeelten

De volgende gebieden/weggedeelten zijn aangewezen als verboden gebieden als bedoeld in artikel 2.5 van de noodverordening, eerste lid:

Gemeente Nijmegen: Waalkade
Gemeente Berg en Dal: Erlecomsedam, Ooijse Bandijk, Duffeltdijk en Rijndijk
Gemeente Culemborg: Goilberdingendijk, Beusichemsedijk
Gemeente Heumen: Sluisweg, Maasdijk, Maasbandijk
Gemeente Maasdriel: Harenseweg, Maasdijk, Hoenzadrielsedijk, Kloosterdijk, Heggeldijk
Gemeente Neder-Betuwe: Waalbandijk (van Echteld tot Herveld)
Gemeente West Betuwe: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern (Heukelum), Lingedijk tussen Achterweg en Nieuwesteeg (Acquoy), Lingedijk tussen Middenstraat en Dorpsstraat (Rhenoy), Dorpsdijk tussen Raadsteeg en Veerweg (Rumpt), Mariënwaerdt Notendijk (Beesd)
Gemeente Zaltbommel: Waaldijk, Waalbandijk, Maasdijk, Veerdam


Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.


Dit bericht delen:

Advertenties