Man gewond bij ongeval aan Gruitberg

Lars Schwachöfer
7 april 2020
Vanmorgen vond omstreeks half twaalf een ongeval plaats aan de Gruitberg, in het centrum. Een vrachtwagen begon te rollen doordat de chauffeur de handrem vergeten was.
De vrachtwagenchauffeur wilde lossen achter een winkelpand aan de Gruitberg. Toen hij op de laadklep stond, begon de wagen plots te rijden. De man sprong van de laadklem af en kwam ten val. De vrachtwagen rolde door en kwam tegen een garagebox tot stilstand. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar het ongeval.

Ambulancepersoneel keek de man na. Hij is ter behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer controleerde de garage. De gevel is voor een deel naar binnen gebroken, waardoor instortingsgevaar ontstaan is. De brandweer plaatste stutpalen om instorting te voorkomen. De naastgelegen garagebox moest ook deels leeggehaald worden. De brandweer hielp daarbij.

De brandweer zette de Gruitberg ruim af. Omdat er mogelijk een gasleiding in of onder de garagebox ligt, werd ook Liander opgeroepen. Er bleek geen sprake van een gaslek. De brandweer trok de vrachtauto naar achter en controleerde nogmaals de garageboxen. De vrachtwagen werd door een medewerker van het logistieke bedrijf opgehaald. De garageboxen worden op een later tijdstip gerepareerd. Tot die tijd blijft een deel van de straat afgezet.

Dit bericht delen:

Advertenties