Ontwerper Splinter brengt Het Grote BureaucratieVakantieboek uit

Van onze redactie
11 april 2020
'Ja maar meneer, ik doe ook maar mijn werk' is de titel van een niet altijd vrolijk maar wel leerzaam boek over bureaucratie. Serieuze verhalen over (wan)toestanden in de zorg en in andere organisaties worden afgewisseld met satire, interviews, spelletjes, cartoons, kleur- en bouwplaten, film- en leestips en andere nuttige wetenswaardigheden.

Jac. Splinter (59) is ontwerper en heeft tijdens de realisatie van zijn projecten en 15 jaar mantelzorgervaring een aantal fraaie voorbeelden van bureaucratisch handelen verzameld. In augustus 2019 barstte bij hem de bom na het zoveelste getreuzel van een Wmo-ambtenaar. Hij besloot de verhalen op papier te zetten en er een boek van te maken. Het moest echter geen zuur boek worden en kreeg daarom de vorm van een vakantieboek.

Meer dan een boek

Ontwerper Jac. Splinter maakte het boek niet alleen, maar nodigde vrienden uit om een bijdrage te leveren. Schrijvers, dichters, tekenaars, fotografen en vormgevers reageerden allemaal positief. Zijn oproep leverde materiaal op voor meer dan één boek. Het 96 pagina's tellende BureaucratieVakantieBoek 2020 wordt uitgegeven in een dossiermap met daarin een paars potlood met opdruk, een bouwplaat voor een postvakje, een aanvraagformulier voor een klachtenformulier, een bordspel, een bureaucratiesjaal-boekenlegger en een ansichtkaartbestelbon voor de poster van Het Monument voor de IJverige Ambtenaar.

Bureaucratie te lijf

Het BureaucratieVakantieboek is wellicht een instrument en uniek boek om bureaucratie op een vrolijke manier te lijf te gaan. In dit speel-, kleur- en leesboek wordt de bureaucratie op een leuke en andere manier beleeft. Origami bijvoorbeeld eens een koffiebekertje of een paarse krokodil. Maak zelf een eigen stempel of vul nutteloze formulieren voortaan in met eigen teksten. Bureaucratie is nog nooit zo leuk geweest met dit lees- en doeboek.

Informatie

Het Grote BureaucratieVakantieBoek 2020 verschijnt op 17 april. De prijs is €19,95 en de oplage van 500 boeken is genummerd en alle boeken zijn anders bestempeld. Meer informatie over het boek en de bestellink zijn te vinden op de website van Jac.Splinter

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties