[Video] Doneer een Bon: initiatief voor medewerkers IC Nijmeegse ziekenhuizen en ondernemers

Lars Schwachöfer Dinsdag 31 Maart 2020
Om ondernemers in het rijk van Nijmegen te steunen en medewerkers van de Intensive Care afdelingen van het Radboud en het CWZ een hart onder de riem te steken, start Karen van Keeken uit Lent de actie 'Doneer een bon'. De bonnen worden na aanschaf gedoneerd aan de IC-afdelingen.

Karen kwam net als vele Nijmegenaren thuis te zitten toen de overheid de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, bekendmaakte. Ze hoorde dat ook de horeca moest sluiten en allerlei creatieve oplossingen zocht om financieel overeind te blijven. Karen kon niet stil zitten en wilde actie ondernemen.

Meerdere horeca-ondernemers kwamen met het idee om cadeaubonnen te verkopen, die gebruikt kunnen worden wanneer de coronacrisis voorbij is. Karens zus werkt in de zorg en ze had het idee haar een bon cadeau te doen. Zo kwam ze op het idee om mensen bonnen te laten kopen en die te doneren aan de hardwerkende medewerkers op de Intensive Care afdelingen van de Nijmeegse ziekenhuizen. De naam voor het initiatief werd kort en krachtig: 'Doneer een bon'.

Ondernemers in het rijk van Nijmegen die bonnen verkopen kunnen zich bij Karen aanmelden. Op de Facebookpagina worden alle deelnemers geplaatst. Mensen kunnen via de ondernemers bonnen voor de IC-medewerkers kopen. Als er voldoende bonnen gekocht zijn, presenteert Karen de bonnen aan de medewerkers van de IC-afdelingen. Zo hebben de deelnemende ondernemers een bron van inkomen en de medewerkers van de IC-afdelingen een leuk welverdiend uitje.

Klik hier voor het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus

Kijk voor meer informatie op:
https://www.facebook.com/Doneer-een-bon-112503047059711/


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.