Brand in appartement aan Waterstraat

Lars Schwachöfer
31 maart 2020
Vanmiddag is omstreeks half drie brand uitgebroken in een flat aan de Waterstraat. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen.
De brandweer werd omstreeks half drie gealarmeerd voor de brand op de begane grond van de flat en rukte met meerdere voertuigen uit. Ook een ambulance werd opgeroepen. De politie zette direct de Waterstraat en andere straten rondom het flatgebouw af. Verkeer in de Waterstraat werd omgeleid. Busverkeer moest omdraaien en via de Marialaan omrijden, omdat deze niet door de smalle straten om kon rijden. Vanwege de hevige rookvorming werd omwonenden geadviseerd ramen gesloten te houden en elektrische ventilatie uit te schakelen.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster van het appartement zelf de brandweer kon bellen. Ambulancepersoneel keek de vrouw na omdat ze rook had ingeademd. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer bluste de brand en controleerde de omliggende appartementen. Omdat de buren niet reageerden, werd de deur opengezaagd. Er bleek niemand aanwezig.

Toen de brand geblust was en alle appartementen gecontroleerd, werd het gebouw geventileerd. De woning raakte onbewoonbaar door de brand. Stichting Salvage zoekt naar een tijdelijke woonruimte voor de bewoners. De woning is dichtgetimmerd. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


 

Dit bericht delen:

Advertenties