Kapotte IC-bus met coronapatiënten naar Groningen gesleept

Lars Schwachöfer
30 maart 2020
Vanavond kreeg de Intensive Care bus met daarin zes coronapatiënten pech op de A73. De bus werd met de patiënten er nog in naar het Radboudumc gesleept.
De IC-bus vertrok vanmiddag met zes coronapatiënten vanuit het ziekenhuis in Heerlen naar een ziekenhuis in Groningen. Tijdens het transport, dat afgelopen weken al meerdere keren plaatsgevonden heeft, kreeg de IC-bus pech. De bus strandde op de afrit van de A73 bij Vierlingsbeek. Meerdere ambulance en een Mobile Intensive Care Unit, een 1-persoons variant van de IC-bus, kwamen naar de locatie. Ook een traumahelikopter landde naast de afrit om de MMT-arts af te zetten.

Monteurs keken de bus na en concludeerden dat de bus niet ter plekke gerepareerd kon worden. Een berger kwam ter plaatse om de bus te slepen. Omdat het de artsen veiliger leek de patiënten in de bus te laten tijdens het slepen, werd de bus met daarin de patiënten naar het Radboudumc gereden. Daar zouden de patiënten opgevangen kunnen worden tot de IC-bus gerepareerd was of overgeplaatst kunnen worden naar 6 ambulances.

Bij het Radboudumc werd besloten de kapotte IC-bus, met daarin nog alle patiënten, door te slepen naar het ziekenhuis in Groningen. Deze beslissing werd gemaakt omdat het 6 ambulances in beslag zou nemen en omdat de patiënten aan de beademingspparatuur, onder goede omstandigheden met meerdere Intensive Care artsen in de IC-bus lagen.

Omstreeks negen uur hervatte de sleper met daarachter de IC-bus onder politiebegeleiding de weg naar het ziekenhuis in Groningen. De bus zal daarna ter reparatie naar een garage gesleept worden. Vermoedelijk heeft de bus een probleem met het koelsysteem voor de motor.


Klik hier voor het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus

Dit bericht delen:

Advertenties