Keuken fors beschadigd bij brand aan Kronenburgersingel

Lars Schwachöfer
26 maart 2020
Vanavond woedde omstreeks zeven uur een keukenbrand in een appartement aan de Kronenburgersingel. De bewoner kan vannacht niet in zijn woning overnachten.
De 74-jarige bewoner van een appartement op de tweede verdieping van het complex was aan het frituren toen de vlam in de pan sloeg. Hij probeerde de brand te blussen met water, waardoor een nog grotere vlam met rookwolk ontstond. De man alarmeerde de brandweer, die de brand bluste. De politie zette de weg af. De brandweer controleerde het appartement op gevaarlijke stoffen en ventileerde de ruimtes.

De bewoner werd opgevangen door agenten. Een verpleegkundige keek de man na. Hij had rook ingeademd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De keuken van het appartement liep forse brand- en roetschade op. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het appartement eerst grondig gereinigd moet worden voor de man er weer kan verblijven.

Een medewerker van Stichting Salvage regelde vanavond nog een alternatieve slaapplek voor de bewoner. Omstreeks half negen werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties