Gemeente neemt aanvullend maatregelenpakket om gevolgen coronavirus te verzachten

Van onze redactie
24 maart 2020
Het coronavirus raakt iedereen in Nijmegen. Het bestrijden van de gevolgen voor onze gezondheid staat natuurlijk voorop, maar die maatregelen zijn ook van invloed op banen, inkomens, instellingen en ondernemingen. De gemeente Nijmegen neemt daarom tijdelijke maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket.
Met het maatregelenpakket wilt de gemeente een extra bijdrage leveren om gezamenlijk de impact van het virus op Nijmegen te beperken. In het pakket is onder meer aandacht voor uitstel van betaling, ruimere regels en het sneller betalen van rekeningen door de gemeente. Op de website van de gemeente staan de extra maatregelen die de gemeente tijdelijk invoert om de effecten van deze crisis te verzachten.

Daar waar dat kan, geldt voor de tijdelijke maatregelen dezelfde periode die de Rijksoverheid hanteert. Op dit moment is niet goed te overzien hoe deze coronacrisis zich gaat ontwikkelen. Afhankelijk hiervan kunnen in de komende periode maatregelen worden bijgesteld of nieuwe maatregelen worden toegevoegd. De gemeente volgt de situatie nauwgezet en heeft daarover steeds contact met bijvoorbeeld instellingen en ondernemersorganisaties.

Klik hier voor het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus

Dit bericht delen:

Advertenties