Deel Goffertpark afgesloten voor publiek

Van onze redactie
23 maart 2020
Een deel van het Goffertpark wordt vanaf maandag 23 maart 14.00 uur afgesloten voor het publiek. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. De afsluiting wordt met borden en linten zichtbaar gemaakt.
Gisteravond sloot burgemeester Bruls al alle Cruyff Courts en het sportpark in de Goffert. Ondanks de oproepen vanuit allerlei instanties, van regering tot veiligheidsregio’s, om afstand tot elkaar te houden blijkt nog steeds dat de delen van het Goffertpark waar mensen kunnen skaten en gebruikmaken van de sporttoestellen, nog te vaak te vol zijn. Mensen houden niet genoeg afstand tot elkaar. Hierdoor neemt de kans op besmetting met het coronavirus onnodig toe. Nu alle oproepen niet het gewenste effect hebben, is tot deze maatregel besloten.

Burgemeester Bruls: 'Gelukkig gaat het op de meeste plaatsen gewoon goed met het afstand houden tot elkaar. Maar ik zie jammer genoeg ook dat sommige mensen de ernst van de situatie blijven onderschatten. Ik constateer in Nijmegen met name in dit stuk van het Goffertpark dat het niet goed gaat. Daarom sluit ik dit nu af. We staan er met zijn allen voor om het coronavirus te dempen, daarom neem ik nu deze maatregel.'

Het deel van het Goffertpark waar het om gaat blijft tot nader order dicht.

Dit bericht delen:

Advertenties