Vuurwapen aangetroffen na huiszoeking

Van onze redactie
22 maart 2020
De politie deed gistermiddag een huiszoeking in een woning in Nijmegen-oost. Hierbij werd een vuurwapen aangetroffen.
De politie kreeg een tip dat er mogelijk wapens in de woning zouden liggen. Tijdens een huizoeking troffen agenten onder andere een luchtbuks, kruisboog en een paintballgeweer, maar ook een verboden boksbeugel en stiletto. Vier pistolen bleken balletjespistolen te zijn. Het bezit van deze speelgoedwapens is toegestaan mits ze voorzien zijn van een CE-markering. 'Het is echter verboden deze wapens voorhanden te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens', meldt de politie op haar website.

De wijkagent adviseert geen speelgoedwapens aan te schaffen. 'Zorg dat je deze dingen niet aanschaft. Het is misschien stoer om zo'n ding te hebben maar zou jij je ook stoer voelen als wij met onze wapens tegenover je staan?' Een prikhalsband voor honden werd ook in beslag genomen. Het bezit van deze halsbanden is toegestaan, maar het gebruik ervan is sinds 1 juli 2018 verboden.

Tijdens de huiszoeking werd ook een revolver, een vuurwapen, aangetroffen. Of de bewoner ook munitie voor dit vuurwapen in zijn bezit had, is nog onbekend. De man werkte volgens de politie goed mee en is aangehouden. De man deed afstand van de verboden wapens. Hij zal gehoord worden door de recherche en Justitie beslist later of hij het wapen waar hij geen afstand van doet terugkrijgt

Dit bericht delen:

Advertenties