Proef: najaarskermis verplaatst naar Burchtstaat en Grote Markt

Van onze redactie Lars Schwachöfer Woensdag 18 Maart 2020

De najaarskermis verhuist in 2020 en 2021 als proef van de Waalkade naar de Burchtstraat en de Grote Markt. Het betreft een testperiode van 2 jaar en komt voort uit gesprekken met binnenstadondernemers, bezoekers van de kermis en kermisexploitanten waar de wens naar voren kwam om een meer compacte kermis in de binnenstad.

Ook willen ondernemers kijken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Er zal extra gekeken worden naar de belangen van omwonenden. De kermis is van 3 tot 11 oktober van 13.00 tot 23.00 uur en in het weekend tot middernacht. Na 2 jaar wordt een onderzoek gehouden onder bezoekers van de kermis en omwonenden of de opzet van de kermis bevalt.

Bereikbaarheid omwonenden en bedrijven

De centrummarkt is tijdens de najaarskermis op de Wedren en het Vierdaagseplein. Woningen en bedrijven in de Burchtstraat en Grote Markt zijn tijdens de kermis gewoon bereikbaar voor alle verkeer. Omwonenden hebben al informatie ontvangen van de gemeente. De omwonenden zullen 2 weken voor de kermis begint, voorzien worden van nadere informatie.

Hoge zweefmolen

De kermis is een eeuwenoude traditie die in 1273 in Nijmegen startte na de inwijding van de St. Stevenskerk op de Grote Markt. Deze locatie wordt nieuw leven ingeblazen door dit jaar een zweefmolen op de Grote Markt te plaatsen die net zo hoog is als de kerk.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.