Go Short onderdeel van My Darling Quarantine Short Film Festival

Van onze redactie
19 maart 2020
Programmeurs van onder meer Cannes, Berlijn, Venetië, Locarno, Black Nights en Go Short verenigen zich voor My Darling Quarantine. Afgelopen maandag startte een nieuw online kortefilmfestival genaamd My Darling Quarantine Short Film Festival, opgericht om geld in te zamelen in het licht van het Coronavirus. Go Short is het eerste Nederlandse filmfestival dat deelneemt aan dit online festival.

De filmindustrie wordt wereldwijd hard getroffen. Veel evenementen zijn uitgesteld of gecanceld door de huidige COVID-19 situatie die zich uitspreidt over de wereld. Hieronder vallen ook veel grote short film festivals, waaronder Go Short - International Short Film Festival Nijmegen, het Glasgow Short Film Festival, Short Waves Festival in Polen en Canada’s Festival Regard, maar ook events zoals CPH:DOX in Kopenhagen, SXSW in Texas, Tribeca in New York en Vision du Reel in Nyon.

Gezamenlijk wordt gezocht naar alternatieven in deze tijd waarin mensen thuis moeten blijven. Wereldwijd verenigen filmfestivals waaruit dit initiatief is opgebloeid. Afgelopen maandag is een nieuw online kortefilmfestival gestart, genaamd My Darling Quarantine Short Film Festival. Dit festival wordt gehost op het platform Talking Shorts, en helpt geld in te zamelen voor zij die vechten tegen COVID-19 en voor de events en mensen die zijn benadeeld door de huidige stand van zaken.

My Darling Quarantine Short Film Festival (MDQSFF) heeft hulp ingeroepen van filmprofessionals van over de hele wereld om films te verzamelen met een dystopisch thema. Go Short is ook onderdeel van het initiatief en stelt korte films beschikbaar. Programmeurs van onder andere Cannes, Berlijn en Locarno, en daarnaast ook van getroffen festivals zoals Short Waves bundelen hun expertise.

Zeven korte films

Elke week, van maandag tot en met zondag, zal het festival een gratis programma presenteren van zeven korte films, waarbij de toeschouwers gevraagd worden om op hun favoriet te stemmen. Kijkers worden ook aangemoedigd om te doneren via de GoFundMe pagina opgezet door het MDQSFF.

Donaties

Van het gedoneerde geld wordt 50% geschonken aan Artsen Zonder Grenzen, dé globaal opererende gezondheidsorganisatie. De andere 50% gaat naar een goed doel focussend op culturele instituten en culturele medewerkers die zijn getroffen en die de komende maanden en zelfs jaren organisatorische en financiële uitdagingen gaan tegenkomen.

My Darling Quarantine Short Film Festival is te zien op Talking Shorts en zal doorgaan totdat de huidige situatie eindigt.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties