Kerkklokken luiden als teken van hoop

Van onze redactie
18 maart 2020
Vanavond en de komende twee woensdagavonden luiden op initiatief van de Paradijskerk in Rotterdam tussen 19.00 en 19.15 uur de klokken van veel kerken in Nederland. Inmiddels hebben 350 kerken zich hierbij aangesloten en dit aantal stijgt nog. In Nijmegen luiden vanavond de klokken van de St. Stevenstoren.

De klokken luiden als teken van hoop en troost voor alle mensen en om respect te tonen aan alle hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen. Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar.

Op de website van de Paradijskerk is verder te lezen: ‘Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus. In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken, de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben, kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.’


Dit bericht delen:

Advertenties