Paduakerk genomineerd voor verkiezing meest gastvrije kerk

Van onze redactie Hans de Groot Woensdag 18 Maart 2020

Stichting Welkom in de Kerk heeft een prijsvraag uitgezet met de vraag waar de meest gastvrije kerk te vinden is. De prijsvraag heeft als doel kerken als cultureel erfgoed te promoten. De Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg is één van de genomineerde kerken.

Stichting Welkom in de Kerk, afkomstig vanuit de protestantse kerk, bestaat nu een jaar en richt zich op Oost-Nederland. 'Het doel is om zowel protestantse als katholieke kerken beter in de markt te zetten', aldus voorzitter Wim den Braber. ‘Zowel vanwege het cultuur-historische aspect als het spirituele belang van de gebouwen.’

Eén van de ideeën om dat te bereiken is de zoektocht naar de meest gastvrije kerk in Overijssel en Gelderland. Een vakkundige jury heeft de genomineerden geselecteerd en op donderdag 14 mei wordt de award uitgereikt aan dé voorbeeldkerk op gebied van gastvrijheid. Er is ook een publieksprijs van € 1000 beschikbaar.

Diverse activiteiten

Het is niet vreemd dat de Antonius van Paduakerk is genomineerd als meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. Al vele jaren zijn zij actief in de stad met verschillende diaconale activiteiten, zoals de jaarlijkse rommelmarkt voor vluchtelingen, de erwtensoepactie voor daklozen en de kerst- en voedselpakketteninzameling voor klanten van de voedselbank. Ook wordt twee keer per maand een grote maaltijd georganiseerd, waarmee vluchtelingen ondersteund worden.

Iedere zondag wordt de Eritrese kerk verwelkomt en sinds een half jaar is Pelgrimshuis Antonius geopend met activiteiten. De kerk is ook digitaal erg actief met verschillende websites en Facebookpagina's. Iedereen is altijd welkom bij één van de concerten en tentoonstellingen die de kerk organiseert.

Stemmen

Mensen die de Antonius van Paduakerk herkennen als een zeer gastvrije kerk of gewoon de Nijmeegse kerk willen steunen, kunnen hun stem uitbrengen via de website van Gastvrije Kerk.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.