Nominaties gevraagd voor circulaire prijs voor ondernemers

Van onze redactie
18 maart 2020
Het Rijk van Nijmegen gaat de komende vijf jaar aan de slag met een circulair programma. Onderdeel hiervan is de jaarlijkse uitreiking van een nieuwe prijs: een circulaire prijs die de naam De Cirkel draagt. Deze prijs is voor de organisatie in het Rijk van Nijmegen die zich op het gebied van circulair ondernemen het meest onderscheidt door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik. De uitreiking van de prijs is dit jaar voor het eerst en is onder voorbehoud tijdens het Circulaire Economie Festival op dinsdag 26 mei in De Vereeniging.
De circulaire prijs is een logische en mooie vervolgstap na de MVO Award Rijk van Nijmegen. De prijs is een initiatief van de circulaire raad en wordt samen met RvN@ georganiseerd. Voorzitter van de jury van de prijs is Sylvia Fleuren, wethouder in Berg en Dal. De jury bestaat verder uit Pierre Guelen, CEO Planon, Jan Jonker, professor Radboud Universiteit, specialist op gebied Circulaire economie en Maarten Schoenaker, wethouder in Heumen en voorzitter werkgroep circulair regio Arnhem/Nijmegen.

Nomineren tot en met 31 maart

Iedereen mag een organisatie die circulariteit voorop heeft staan en dit ook in de praktijk brengt door circulair te ondernemen, nomineren. Op de website van RVNHub is tot en met 31 maart een nominatieformulier te vinden. Stichtingen en verenigingen kunnen niet genomineerd worden. Voor een nominatie moet de onderneming minimaal 2 jaar bestaan en meer dan 2 fte in vaste dienst hebben. Alle aanmeldingen worden met veel aandacht beoordeeld op de kernthema’s die ook tijdens het Circulaire Economie Festival centraal staan: samenwerking, awareness en circulaire businessmodellen. De winnaar wordt gevraagd om een workshop bij het bedrijf zelf te organiseren voor geïnteresseerden.

Extra op de kaart zetten

Veel bedrijven in de regio houden zich al bezig met circulair ondernemen. Een bedrijf kan zichzelf extra op de kaart zetten door mee te dingen in de prijs. De inzet van deze bedrijven wordt gewaardeerd, niet alleen die van de winnaar. Bedrijven die niet tot de drie laatste finalisten behoren, worden verder op weg geholpen met vouchers voor bijvoorbeeld financieel advies, communicatieadvies en meer. En ook de winnaar wordt waar nodig geholpen om waar mogelijk verder te versnellen.

Voorbeeldfunctie

De mooie circulaire initiatieven in het Rijk van Nijmegen worden tijdens de uitreiking van de prijs aan andere bedrijven getoond. Bedrijven die zich in de regio op het gebied van circulariteit onderscheiden, kunnen zo een voorbeeldfunctie zijn voor vele bedrijven die nog in de beginfase van circulariteit staan, maar hier wel ook graag mee aan de slag willen. Deze voorbeelden zijn ook zichtbaar op de website van het Rijk van Nijmegen.

De uitreiking tijdens Circulaire Economie Festival

De uitreiking van de prijs is dit jaar voor het eerst en is en onder voorbehoud tijdens het Circulaire Economie Festival op dinsdag 26 mei in De Vereeniging. Meer informatie over de uitreiking van de prijs is te vinden op de website van het Rijk van Nijmegen. Meer informatie over het programma van het festival op 26 mei is te vinden op de website van Circulaire Economie Festival.

Dit bericht delen:

Advertenties