Geen loden waterleidingen in gemeentelijke panden met kinderdagverblijven

Van onze redactie Woensdag 18 Maart 2020

In de zeven kinderdagverblijven die gehuisvest zijn in gemeentelijke panden, zitten geen loden waterleidingen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Nijmegen liet uitvoeren.

De betreffende kinderdagverblijven kunnen vanaf nu weer gewoon kraanwater gebruiken in plaats van water uit flessen.

De gemeente is eigenaar van ruim 500 panden, waarvan er 180 vóór 1960 zijn gebouwd. Na 1960 werden in de bouw geen loden waterleidingen meer gebruikt. In 7 van de 180 panden is nu onderzoek gedaan. Voor deze panden is gekozen, omdat hier kinderdagverblijven zijn gehuisvest en blootstelling aan lood volgens een rapport van de Gezondheidsraad vooral voor kleine kinderen schadelijk kan zijn.

De gemeente maakt, mede op basis van dit eerste onderzoek, een plan van aanpak voor de andere gemeentelijke panden van voor 1960. Daaruit blijkt welke panden ook onderzocht zullen worden en wanneer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.