Coffeeshops mogen weer verkopen

Van onze redactie
16 maart 2020
Coffeeshops mogen per direct weer wiet en hasj verkopen. Die beslissing maakte burgemeester Hubert Bruls vanavond bekend.
Gisteravond ontstonden lange rijen bij de coffeeshops nadat de nieuwe maatregelen bekend werden gemaakt. Vanaf 18.00 uur moesten alle coffeeshop de deuren sluiten. Bij enkele coffeeshops stond de politie om indien nodig in te grijpen.
 
Nadat de deuren sloten merkten de coffeeshops een stijging van het aantal straatdealers. Ook via social media boden verschillende mensen hun diensten als thuisdealer aan. De Bredase burgemeester Depla pleitte maandag in het Veiligheidsberaad van alle 25 veiligheidsregio's voor een loketfunctie voor coffeeshop. Hij werd hierbij ondersteund door de coffeeshops.

Vanavond werd in het Veiligheidsberaad besloten dat coffeeshops weer wiet en hasj mogen verkopen. Bij de coffeeshops mogen klanten alleen bestellen en afhalen. Ze moeten daarbij wel alle hygiënemaatregelen in acht nemen die zijn getroffen vanwege het coronavirus.  Deze beslissing voor afhalen geldt voor alle coffeeshops en ook voor bepaalde horeca, zoals snackbars.

Dit bericht delen:

Advertenties