Politiehelikopter ondersteunt bij achtervolging

Van onze redactie
16 maart 2020
Vanmorgen vond omstreeks tien uur een achtervolging plaats door het Waterkwartier en Hees. De politiehelikopter vloog ter ondersteuning boven de wijken.
Een surveillerende agent reed in de Roerstraat toen twee mannen zijn aandacht trokken. De agent draaide zijn auto om en zag vervolgens dat de jongens via de Niersstraat de Oude Rijnstraat inliepen. Kort daarop kwam een brommer met daarop de twee mannen de agent tegemoetrijden. De bestuurder had een masker opgezet. De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar de man ging er volgas vandoor.

De agent zette de achtervolging in. Meerdere eenheden van de politie sloten aan bij de achtervolging. De politiehelikopter werd opgeroepen om vanuit de lucht te ondersteunen. De brommer met de mannen werd uit het oog verloren en werd niet meer aangetroffen. Na ongeveer een half uur staakte de politie de zoekactie.

De politie zoekt getuigen of mensen die meer weten over de mannen. De mannen zijn beiden ongeveer 25 tot 35 jaar oud, hadden een onverzorgd uiterlijk en hebben een normaal postuur. De bestuurder van de brommer droeg een oranje jas en een masker met de afbeelding van een schedel. Zijn bijrijder droeg een muts met flappen over de oren en had een zonnebril op.

Omdat de brommer mogelijk gestolen kan zijn uit een van de tuinen in het Waterkwartier, vraagt de wijkagent aan bewoners met een brommer te controleren of deze niet gestolen zijn. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Dit bericht delen:

Advertenties