Jongens aangehouden na vuurwapenmelding

Van onze redactie
16 maart 2020
De politie hield gisteravond omstreeks tien uur twee minderjarige jongens aan op de Wolfskuilseweg. Een van de jongens had vermoedelijk een vuurwapen bij zich.
Een buurtbewoner liep over de Wolfskuilseweg en zag twee jongens lopen. Een van de jongens had een op een pistool gelijkend voorwerp in zijn hand. Daarbij maakte hij bewegingen alsof hij schoot. Het voorwerp maakte een aantal keer een klikkend geluid. De man belde 112 en meldde wat hij zag.

Meerdere eenheden van de politie rukten uit naar de vuurwapenmelding. Agenten zagen de jongens lopen, stapten uit en riepen dat de jongens alle voorwerpen uit hun handen moesten laten vallen, terwijl ze beiden onder schot gehouden werden. De twee minderjarige jongens werden aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Vervolgens bleek dat de jongens met nietpistolen hadden gelopen.

Agenten spraken met de melder en getuigen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het in het donker voor de melder kennelijk net leek of er geschoten werd. De jongens hoefden de cel niet in. '
We hebben de jongens naar huis gebracht en hebben in het bijzijn van hun ouders een goed gesprek met hen gevoerd', laat de woordvoerder weten.
 

Dit bericht delen:

Advertenties