Facebookpagina Coronahulp Nijmegen opgericht

Rafi van den Berg
14 maart 2020
De gevolgen van het coronavirus worden voor meer mensen voelbaar. Nu er wordt opgeroepen zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden en thuis te blijven, zijn er mensen die echt helemaal niet meer de deur uit mogen of willen. Denk aan die mensen die ziek zijn of uit voorzorg thuis moeten blijven. Wie doet hun boodschappen of laat de hond uit? Voor die mensen is de Facebookpagina Coronahulp Nijmegen gestart door Sher Careman.
De Facebookpagina Coronahulp Nijmegen is bedoeld voor mensen uit de regio Nijmegen. De hulp kan corona-gerelateerd zijn maar ook reguliere steun kan gevraagd of aangeboden worden. Naast dat mensen een oproep kunnen doen, is het mogelijk diensten aan te bieden. Sher geeft op de pagina dit advies: ’Pas wel altijd op jezelf, wees verantwoordelijk, volg de landelijke adviezen op maar probeer een ander te helpen waar mogelijk. Beterschap aan iedereen die thuis zit.’

Ready2help

Mensen die graag nog meer hulp willen bieden voor de langere termijn kunnen zich aanmelden bij Ready2help. Ready2help is een burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis dat bestaat uit 40.000 mensen die oproepbaar zijn. Aanmelden is mogelijk via de website van Het Rode Kruis.


Dit bericht delen:

Advertenties