Facebookpagina Coronahulp Nijmegen opgericht

Rafi van den Berg Zaterdag 14 Maart 2020

De gevolgen van het coronavirus worden voor meer mensen voelbaar. Nu er wordt opgeroepen zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden en thuis te blijven, zijn er mensen die echt helemaal niet meer de deur uit mogen of willen. Denk aan die mensen die ziek zijn of uit voorzorg thuis moeten blijven. Wie doet hun boodschappen of laat de hond uit? Voor die mensen is de Facebookpagina Coronahulp Nijmegen gestart door Sher Careman.

De Facebookpagina Coronahulp Nijmegen is bedoeld voor mensen uit de regio Nijmegen. De hulp kan corona-gerelateerd zijn maar ook reguliere steun kan gevraagd of aangeboden worden. Naast dat mensen een oproep kunnen doen, is het mogelijk diensten aan te bieden. Sher geeft op de pagina dit advies: ’Pas wel altijd op jezelf, wees verantwoordelijk, volg de landelijke adviezen op maar probeer een ander te helpen waar mogelijk. Beterschap aan iedereen die thuis zit.’

Ready2help

Mensen die graag nog meer hulp willen bieden voor de langere termijn kunnen zich aanmelden bij Ready2help. Ready2help is een burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis dat bestaat uit 40.000 mensen die oproepbaar zijn. Aanmelden is mogelijk via de website van Het Rode Kruis.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 14-03-2020 om 16:38 door Sascha
Ik en mijn vriendin Sanga zouden graag wat willen betekenen deze tijd en zouden graag een dag mensen willen helpen. Ik ontvang graag meer informatie.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.