Twee medewerkers Radboudumc positief getest op coronavirus

Van onze redactie
10 maart 2020
Twee verpleegkundigen van het Radboudumc zijn positief getest op het coronavirus. Beide medewerkers zitten in thuisisolatie
Een medewerker werd getest nadat aangescherpte screeningsmaatregelen werden ingevoerd voor medewerkers uit Noord-Brabant met luchtwegklachten. Na de uitslag is meteen contactonderzoek gestart. De betrokkenen die uit het contactonderzoek naar voren kwamen, zijn ingelicht. Zij moeten de komende twee weken in de gaten houden of zij klachten ontwikkelen. De betrokken medewerker zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

De tweede medewerkster, een vrouw uit Groesbeek, is getest na terugkomst van vakantie in Italië. Zij heeft niet gewerkt in het Radboudumc tussen de vakantie en de test. Ook deze medewerker maakt het naar omstandigheden goed en zit in thuisisolatie. 

Afgelopen zaterdag werd ook bij een medewerker van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Hij was niet in direct contact gekomen met patienten van het ziekenhuis. De medewerkers mogen pas weer aan het werk als zij geen ziekteverschijnselen meer hebben en minstens 24 uur klachtenvrij zijn.


Klik hier voor onze dagelijkse update over het coronavirus in Nijmegen.

Dit bericht delen:

Advertenties