[Winactie] Dromen en genieten in Das Gasthaus am Reichswald

Van onze redactie
9 maart 2020
In Kranenburg/Frasselt, aan de weg naar Gogh, ligt het pittoreske restaurant-hotel Das Gasthaus am Reichswald. Dit restaurant met hotel bestaat nu twee jaar en wordt gerund door de Nijmeegse Teddy van Diest en haar Beierse partner Andy Domino.
Andy volgde de koksopleiding aan de hotelschool in Bad Reichenhall, waarna hij zijn culinaire kunsten vervolmaakte in gerenommeerde hotels in Duitsland, Oostenrijk, Nieuw Zeeland en Griekenland.

 

Teddy komt uit een Nijmeegse horecafamilie, bekend van onder andere Spijshuis Uylenspieghel. Het is dus niet verwonderlijk dat ook zij koos voor een carrière in de gastronomie.

Het stel leerde elkaar kennen in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm. Zij besloten al snel een eigen zaak te beginnen en wisten hun droom in Frasselt te realiseren. Zij kochten de oude pastorie en maakten er na een ingrijpende renovatie een volledig nieuw en smaakvol ingericht restaurant en hotel van.

Culinaire specialiteiten

Het restaurant op de begane grond biedt plaats aan 70 gasten. De gasten kunnen hier genieten van de culinaire specialiteiten van chef-kok Andy. In de seizoengebonden kaart zijn vooral regionale producten verwerkt. De verfijnde gerechten hebben een ‘brutale touch’ en gaan veel verder dan de keuzemogelijkheden in een typisch Duitse gasthof.

Op woensdagen kan men terecht om onbeperkt spareribs te eten en ook het à-la-carteontbijt in de weekends scoort hoog bij de bezoekers.

Uitrusten en wegdromen

Na een wandeling in het Reichswald biedt het terras met Biergarten een uitstekende mogelijk om onder het genot van huisgemaakte appelstrudel met vanillesaus, of een glas bubbels uit te rusten of even helemaal weg te dromen. Kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de speeltuin. Zelfs aan ruiters is gedacht; er zijn aparte boxen waar het paard gestald kan worden.

Wegdromen en helemaal het thuisgevoel krijgen, kan ook in het hotelgedeelte. Op de eerste etage zijn 7 grote en kleinere kamers die allen beschikken over een eigen badkamer, een flatscreen-tv met satellietzenders, koelkast en koffiezetapparaat. Het hotelgedeelte heeft een aparte ingang.

Meer informatie is te vonden op de website van Das Gasthaus am Reichswald of via 0049 2826 3089890.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen wordt er voor 2 personen een overnachting en ontbijt verloot. Hoe maak je kans op deze prijs? Tag bij het bericht degene met wie je graag Das Gasthaus am Reichswald zou bezoeken of de mensen aan wie je dit uitje gunt. De winnaar wordt maandag 16 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.

 


Dit bericht delen:

Advertenties