Eerste Move-denktank op basisschool De Wingerd

Van onze redactie
5 maart 2020
Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Wingerd hebben vier partners van Stichting Move geholpen met een voor hen belangrijke vraag tijdens de eerste editie van de Move-denktank. Rob Disbergen Makelaardij, De Lindenberg, Talis en N.E.C. Maatschappelijk stelden hun vragen en samen met de leerlingen werd bekeken wat de beste oplossingen zijn.
Stichting Move zet zich in voor meer kansengelijkheid in het onderwijs. Dit doen zij onder andere met projecten in het basisonderwijs en op het VMBO. Het is belangrijk dat kinderen leren wat ze waard zijn. Om meer samenwerkingen aan te kunnen gaan in Nijmegen is de Move-denktank ontstaan. Het biedt de kinderen en partners van Stichting Move de mogelijkheid om samen op een nieuwe, verrassende of andere manier te kijken naar een vraagstuk. Ze komen samen tot ideeën die ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is het voor Stichting Move een mooie manier om partners kennis te laten met Stichting Move, maar ook om nog meer waarde te kunnen geven naast de uitkomsten van de Move-projecten die ze in de stad uitvoeren.

De leerlingen van basisschool De Wingerd hebben zich gebogen over vier leuke vragen. Zo was Talis benieuwd naar een goede manier om de wijk schoner te houden. De Lindenberg brainstormde met de leerlingen over manieren om les te geven over kunst en cultuur. Rob Disbergen Makelaardij is met leerlingen in gesprek gegaan over het opbouwen van een positief imago in een wijk en N.E.C. Maatschappelijk heeft mooie ideeën verzameld ter invulling van nieuwe plannen in het Goffertstadion. 

Dit bericht delen:

Advertenties