Vuurwerkverbod voor heel Nijmegen

Van onze redactie
5 maart 2020
In heel Nijmegen komt een totaalverbod voor het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Een meerderheid van de raad besloot dit gisteravond na een fel debat.

Na meerdere stevige debatten over vuurwerk diende GroenLinks een motie in die oproept tot een totaal verbod op consumentenvuurwerk in heel Nijmegen. De motie haalde dit keer een meerderheid.

‘Dat mensen met oud- op nieuwjaar ervoor kiezen om hun geld in de fik te steken daar kan ik me vooral over verbazen, maar wat ik echt absurd vind zijn de verwondingen, het dierenleed, geweld tegen hulpverleners, luchtvervuiling, gezondheidsschade, de forse materiële schade én een noodzakelijke maximale inzet van hulpdiensten. De jaarwisseling is uitgegroeid tot het grootste risico-evenement van het jaar. Zelfs nog groter dan de Nijmeegse Vierdaagse.’ Aldus April Ranshuijsen, fractievoorzitter GroenLinks Nijmegen.

Ranshuijsen: ‘Wat GroenLinks betreft pakken we nu echt door en is er komende jaarwisseling een totaal verbod op consumentenvuurwerk in heel Nijmegen. Als het nog niet via de landelijke overheid lukt dan doen we het gewoon zelf.’

Het is nog onbekend of de gemeente vuurwerkshows zal organiseren tijdens de jaarwisseling.

 


Dit bericht delen:

Advertenties