[Geannuleerd] Programma Go Short bekend

Van onze redactie
5 maart 2020
Update 13-03-2020: De editie 2020 is compleet geannuleerd i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus. De organisatie plaatste een verklaring op hun website: 'Na meer dan een jaar voorbereiding was het programma klaar om gepresenteerd te worden. Een gepassioneerd festivalteam van meer dan 30 personen en meer dan 150 partners maakte een uitzonderlijk programma met 327 korte films, een internationale conferentie en ontmoetingsplaats voor talent, filmprofessionals en publiek, een schoolprogramma voor 3.500 scholieren en nog veel meer. Dit alles met veel liefde en energie. De kracht van Go Short is dat wij mensen bij elkaar brengen en een podium creëren voor gesprek, discussie en educatie. Daarnaast is het zorgvuldig samengestelde programma ingebed in een internationale context en agenda. Zodoende is uitstel geen optie.

De hele verklaring is te lezen op de website van Go Short

Tijdens de 12e editie van Go Short van 1 tot en met 5 april ontdekt het publiek in vijf dagen het beste dat korte film te bieden heeft. Het festival bevat dit jaar weer een breed programma: in animatie, documentaire, fictie en VR vertellen de internationale makers uiteenlopende verhalen. Het volledige programma staat vanaf vandaag online.


Tijdens deze editie van Go Short zijn Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić hoofdgasten. De korte film All Inclusive heeft in korte tijd veel bekendheid gekregen en is onder andere op NPO en op meer dan 100 filmfestivals als IDFA en Sundance vertoond. De korte documentaire Baggern (Tons of Passion), vertoond op Go Short 2012, won verschillende festivalprijzen over de hele wereld. Op Go Short zijn de beste films te zien, die zij samen met haar man Nikola maakte in een speciaal aan hen gewijd programma. Daarnaast hebben ze de vrijheid gekregen om een filmblok samen te stellen met hun favoriete korte films, waaronder de Oscar genomineerde film Butter Lamp van Hu Wei.

Kaartverkoop gestart

Tickets zijn vanaf vandaag online te koop via de website van Go Short. Offline tickets zijn vanaf 1 april te koop aan de kassa van LUX. Het volledige programma staat vanaf vandaag online.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 2x 2 vrijkaarten voor een filmblok naar keuze verloot. Hoe doe je mee? Tag bij het bericht degene met wie je graag tijdens Go Short een film zou willen bezoeken of de mensen aan wie je de kaartjes gunt. De twee winnaars worden vrijdag 13 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties