Welzorg nieuwe leverancier Wmo hulpmiddelen in regio Nijmegen

Van onze redactie
4 maart 2020
De gemeenten in de regio Nijmegen werken vanaf 1 juni 2020 samen met een nieuwe leverancier voor Wmo hulpmiddelen: Welzorg. Welzorg levert hulpmiddelen, zoals scootmobielen en rolstoelen, aan mensen die via hun gemeente een Wmo voorziening krijgen.
Omdat het contract met de huidige leverancier Medipoint afliep, is er een Europees aanbestedingstraject gestart. Na een zorgvuldig doorlopen traject is de opdracht gegund aan Welzorg. De gemeenten die het contract afsloten zijn Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

Geleidelijke overgang dienstverlening

Op dit moment levert Medipoint alle Wmo hulpmiddelen in de regio Nijmegen. Cliënten die via Medipoint een hulpmiddel hebben, kunnen dit blijven gebruiken. Medipoint blijft ook na 1 juni 2020 onderhoud en reparaties aan deze hulpmiddelen uitvoeren. Dit loopt door tot uiterlijk 31 mei 2024. Alle hulpmiddelen gaan binnen vier jaar geleidelijk over van leverancier Medipoint naar Welzorg.

Meerdere hulpmiddelen

Welzorg neemt de dienstverlening van Medipoint over, zodra een al verstrekt hulpmiddel moet worden aangepast of als er een ander hulpmiddel wordt verstrekt. Gebruikt iemand meerdere hulpmiddelen? Dan neemt Welzorg alle hulpmiddelen in één keer over. Zo heeft de cliënt maar met één leverancier te maken. Bij het eerste contact met Welzorg ontvangt de cliënt alle nodige informatie en contactgegevens.

Cliënten die nu een Wmo hulpmiddel van Medipoint gebruiken, krijgen een brief van hun gemeente met informatie over deze wijziging. In de gemeente Mook en Middelaar gelden andere afspraken over de overgang van dienstverlening. Cliënten worden hierover in de brief geïnformeerd.


Dit bericht delen:

Advertenties