[Winactie] Meet & Greet filmmakers natuurfilm HABITAT

Van onze redactie
4 maart 2020
Het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa speelt de hoofdrol in een nieuwe Nederlandse natuurfilm. Deze schitterende film is op 8 maart te bewonderen in bioscoop Pathé Nijmegen. Bij de middagvoorstelling om 15.30 uur zal het zeer gepassioneerde natuurfilmersechtpaar Henk en Janetta Bos uit het Drentse Assen zelf aanwezig zijn voor een Meet & Greet.
Voor het realiseren van deze bijzondere film trokken de makers maar liefst 3 jaar lang door de meest ontoegankelijke plekken van dit unieke gebied. Het Nationaal Park Drentsche Aa is een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa en behoort zonder twijfel tot de mooiste nationale parken van ons land.

Eigen initiatief

Bijzonder aan de film is tevens dat het een eigen initiatief is van de makers. Dit duo haalde met hun vorige film Wildernis in Drenthe zelfs de voorronden van het prestigieuze LO’R Gouden Kalf. In hun eigen provincie Drenthe trekken de natuurfilmers al vele jaren volle zalen met hun films en kunnen ze bij elke nieuwe film rekenen op een groot publiek. Het tweetal doet alles zelf, van het schrijven van een scenario, filmen tot en met de eindmontage. Voor de soundtrack riepen ze de hulp in van componist/musicus Kees Hendriks, die de prachtige beelden met soms aangrijpende of epische muziek ondersteunt.

Oog voor detail

Henk en Janetta weten met een onvoorstelbaar oog voor detail de natuur op zeer avontuurlijke wijze in beeld te brengen. Henk Bos: ‘Er is natuurlijk een draaiboek maar we laten ons vooral leiden door de natuur zelf omdat je nu eenmaal plotseling in een situatie terecht kan komen die je totaal niet had verwacht. Tijdens het filmen vertellen we dus gewoon ónze verhalen, op ónze manier maar wel op de wijze zoals de natuur ons die aanreikt. De kijker wordt als het ware bij de hand genomen en door de ongeschonden natuur van Drenthe geleid. En die is vaak behoorlijk grillig.’

Vossen, dassen, bevers en diverse andere dieren werden voor lange tijd in hun leefomgeving gevolgd en het resultaat is een document waarin het Nationaal Park Drentsche Aa soms zelfs bijna on-Nederlands overkomt. Meer informatie is te vinden op de website van Henk Bos.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 4x 2 vrijkaarten voor de filmvoorstelling en de Meet&Greet op 8 maart in Pathé Nijmegen verloot. Hoe doe je mee? Tag bij het bericht degene met wie je de film wil gaan zien of de mensen aan wie je de kaartjes gunt. De vier winnaars worden vrijdag 6 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties