[Winactie] QUEEN & SLIM vanaf 12 maart in bioscoop

Van onze redactie
3 maart 2020
QUEEN & SLIM gaat over een klopjacht op twee geliefden die op de vlucht slaan voor de politie. Dit liefdesdrama vertelt het verhaal van diepgeworteld trauma in de zwarte gemeenschap, van hulp uit verwachte én onverwachte hoeken en die van een jonge liefde. Daniel Kaluuya, onder andere bekend van Get Out en Black Panther, speelt de rol van Slim. Jodie Turner-Smith speelt de rol van Queen en maakte haar debuut in True Blood.
Regisseur Melina Matsoukas, bekend en geroemd om Beyonce's Formation video, werkte samen met scenarioschrijfster Lena Waithe. Met kostuumdesign van Shiona Turini en muziek van verschillende jonge en oude zwarte makers bevat Queen & Slim niet alleen een belangrijke boodschap maar passen ook de audiovisuele aspecten precies. De film is vanaf 12 maart te zien in Pathé Nijmegen.

Liefdesdrama

Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten zijn, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet. Op dat moment hebben Queen & Slim geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde, met de hulp van een kleurrijke groep mensen onderweg, de liefde voor elkaar ontdekken.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 3x 2 vrijkaarten voor deze filmvoorstelling in Pathé Nijmegen verloot. Hoe doe je mee? Tag bij het bericht degene met wie je de film wil gaan zien of de mensen aan wie je de kaartjes gunt. De drie winnaars worden dinsdag 10 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties