Beschonken bestuurder aangehouden voor poging doodslag op agent

Van onze redactie
1 maart 2020
De politie hield afgelopen nacht een 36-jarige dronken bestuurder van een auto aan nadat hij een agent aanreed. De man wordt verdachte van poging tot doodslag op een agent.
Agenten waren naar een melding van een ruzie in de Van Welderenstraat gestuurd. Zij hadden net bemiddeld tussen beide partijen toen zij een auto hard gas hoorden geven. Een van de agenten stond naast de weg en moest wegspringen om niet op of onder de snel rijdende auto te belanden. De agent werd alsnog door de zijspiegel van de auto geraakt. De bestuurder ging er vervolgens vandoor.
 
De auto kwam in de Bisschop Hamerstraat achter een auto voor de verkeerslichten aan het Keizer Karelplein stil te staan. Hier konden agenten de 36-jarige man aanhouden. Hij was duidelijk onder invloed, maar het lukte de man niet een blaasproef te volbrengen. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse.
 
De man is aangehouden als verdachte voor poging tot doodslag op een agent en rijden onder invloed. Hij is ingesloten op het politiebureau en zal op een later tijdstip door de recherche verhoord worden.

Dit bericht delen:

Advertenties