Elektrische leasefiets razend populair

Van onze partner
1 maart 2020
Sinds begin dit jaar is het voor werknemers mogelijk om via hun werkgever of eigen zaak een elektrische fiets te leasen. Daardoor is privégebruik van een elektrische fiets voor veel meer mensen een betaalbare optie. En dat maakt de elektrische leasefiets enorm populair.
Bij het leasen van een elektrische fiets, hoeft niet in één keer het gehele aankoopbedrag betaald te worden. De belastingdienst heeft de bijtelling voor een elektrische fiets van de zaak vastgesteld op 7%. Een elektrische fiets van € 2.000 kost dan bijvoorbeeld maar € 4,33 tot € 5,75 per maand.

Met een leaseregeling koopt men service en gemak. Het is de simpelste manier om een elektrische fiets te kunnen rijden. De leverancier regelt bijvoorbeeld het onderhoud, de verzekering, de schadeafhandeling en pech onderweg.

Tankbeurt bespaard

Ester Eldering woont in Nijmegen en werkt 2 dagen per week als HR-adviseur bij Het Gasthuis in Millingen aan de Rijn. Ze fietst 17,5 kilometer naar haar werk. Na 3 weken heeft ze al 250 kilometer op de teller staan: ‘Dat is al bijna een tankbeurt bespaard.’

Ester vindt het heerlijk om op de elektrische fiets naar haar werk te gaan. ‘Bij thuiskomst is mijn hoofd leeg en mijn lijf heeft zich lekker ingespannen. Mijn ochtendhumeur en ik vinden het geen probleem meer om naar het werk te fietsen. Want ik bepaal zelf welke inspanning ik lever; in de ochtend dus wat meer ondersteuning van de fiets en terug wat minder. Ik heb zoveel plezier op mijn nieuwe fiets, dat ik laatst gewoon baalde dat ik een thuiswerkdag had. Ik kon niet wachten tot ik weer op mijn e-bike door de polder naar mijn werk mocht!’

Ook privé-lease interessant

Ester leaset haar elektrische fiets via haar werkgever bij Zoevers, te vinden aan de Griftdijk Zuid in Lent. Zij bieden het concept van leasefietsen al jaren aan. En niet alleen zakelijk; ook privé is het heel interessant dit te doen, er is al een elektrische leasefiets voor € 1,50 per dag. Het assortiment bij Zoevers is heel ruim, dus er is voor ieder wat wils. Alle modellen en bijbehorende leaseprijzen zijn te vinden op de website van Zoevers.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties