Vierdaagse-wandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker

Van onze redactie
28 februari 2020
Stichting Matchis zoekt Vierdaagse-wandelaars die hun Vierdaagse-kilometers willen lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen bloedkanker. Met dat geld zoekt Matchis nieuwe stamceldonoren die patiënten kunnen genezen van kanker. Merel: 'De stamcellen van de donor deden het zo goed dat we samen de perfecte match waren. Ik kon mijn leven weer gaan oppakken, ik leef weer!'

De Vierdaagse wandelen tegen bloedkanker helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Wandelen voor Matchis is heel makkelijk want via de Matchis-website is een persoonlijke sponsorpagina aan te maken en krijgen deelnemers alle hulp vanuit Matchis om van hun Vierdaagse een succes te maken.

Stichting Matchis is de wandelaars erg dankbaar en legt de wandelaars tijdens alle wandeldagen in de watten. Met dagelijkse verzorging langs de route, een wandelclinic met trainings- en voedingstips, uiteraard een wandelsportshirt en een goed gevuld wandelpakket. Met op de vrijdag zelfs een exclusieve familie-ontmoetingsplek vlak voor de finish op de Via Gladiola.

Over Matchis

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig. Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden, verzorgt de match donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie.

Meedoen

Aanmelden kan via de website Sterk voor Matchis of via contact met Margot van den Akker: margot.vandenakker@matchis.nl of 06-11608254.

 


Dit bericht delen:

Advertenties