31-jarige man veroordeeld voor aanranding van drie vrouwen

Van onze redactie
3 augustus 2020
De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Malden voor aanranding van drie vrouwen in Nijmegen. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.
Op 21 april viel de man midden op straat - binnen een uur tijd – 3 vrouwen lastig. Hij benaderde hen van achteren en pakte hen vervolgens bij hun billen vast.

Lichamelijke integriteit

Met zijn handelen maakt de man inbreuk op de lichamelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Uit de verklaringen in het dossier blijkt dat alle slachtoffers overstuur waren door het handelen van de man en dat dit een grote impact op hen had. De man is volledig voorbijgegaan aan de gevolgen van zijn handelen voor de slachtoffers en de rechtbank neemt hem dit zeer kwalijk.

Strafbepaling

De rechtbank keek voor het bepalen van de straf naar soortgelijke uitspraken, waar over het algemeen een taakstraf werd opgelegd. Alles overwegend is de rechtbank van oordeel dat ook in deze zaak een taakstraf passend is. De deels voorwaardelijke straf vind de rechtbank noodzakelijk om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare delicten te plegen. Daarnaast zullen ook bijzondere voorwaarden, geadviseerd door de reclassering, worden opgelegd. Wat deze bijzondere voorwaarden zijn, is nog niet bekend


 

Dit bericht delen:

Advertenties