Lindenholt krijgt eigen Taalcafé

Van onze redactie
26 februari 2020
Op woensdagochtend 11 maart vindt de opening van een nieuw Taalcafé in Wijkatelier Lindenholt plaats. Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren. Wethouder Noël Vergunst verricht de opening en Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq leest een column voor.
Het Taalcafé in Lindenholt is opgezet door de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met welzijnsorganisatie Bindkracht 10. Directeur Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid: ‘Het Taalcafé is een mooie aanvulling voor een gemêleerde wijk als Lindenholt: een plek waar je informeel de Nederlandse taal kunt leren en buurtgenoten leert kennen. Bovendien sluit Wijkatelier Lindenholt als locatie goed aan bij onze wens om meer wijkgericht te werken.’

Programma

Op woensdag 11 maart om 10.00 uur opent de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst het Taalcafé in Lindenholt. Het wordt een feestelijke opening met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Qader Shafiq, schrijver en Nijmegenaar van het Jaar, leest een column voor over zijn ervaringen met het leren van de Nederlandse taal. Om 10.30 uur gaat het Taalcafé officieel van start met als thema ‘kennismaken’.

Wat is het Taalcafé?

Het gratis Taalcafé is er voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen met oefenen. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten. Bezoekers zijn altijd welkom bij het Taalcafé, dus aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over hulp met taal bij de bibliotheek is te vinden op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

 


Dit bericht delen:

Advertenties