Marieke en Jeroen van de Bosch 44e boerenbrullofspaar van Knotsenburg

Van onze redactie
25 februari 2020
Vanochtend traden de doorgewinterde carnavalisten Marieke en Jeroen van den Bosch in een volle St. Nicolaaskapel op het Valkhof als 44e boerenbrullofspaar in het huwelijk.
Na de regen van de afgelopen dagen verleende een gouden voorjaarszonnetje dit sluitstuk van het Knotsenburgse carnaval extra glans.

In bijzijn van burgemeester Bruls, de kabinetten van prins Mark I en jeugdprins Sem I, het bestuur van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen en vele in jacquet en boerenbont geklede bruiloftsgasten traden Marieke en Jeroen in de onecht.

Daarmee deden zij hun officiële huwelijksceremonie na 27 jaar op een ludieke manier nog eens over. Het kon ook niet anders dat hun eigen kinderen Imke en Joris de getuigen waren.

Carnavalsburgemeester Rianne van Gaalen kostte het weinig moeite om voor dit bruidspaar op ludieke wijze de juiste woorden te vinden. Marieke en Jeroen zijn actief bij carnavalsverenigingen St. Anneke en het Swerte Schaop. Jeroen houdt zich soepel bij dansgroep het Knots Kollectief en waakt over de carnavalsfoto`s bij werkgroep Knotsenburg in Beeld.

Na het jawoord volgden buiten de kapel de champagne en de felicitaties en vertrok de stoet naar de ‘Hommage’ waar het huwelijk werd ingezegend met Waalwater.

In het Mariekenpaleis sneed het bruidspaar de traditionele krentenmik aan en begon onder het genot van de nodige boerenjongens de receptie. De Knotsenburgse carnavalisten maakten zich vervolgens in de verschillende kroegen op voor de laatste uurtjes en het uitwuiven van de beide Prinsenkabinetten.

 


Dit bericht delen:

Advertenties