Oproep tot duurzame voedingskeuzes tijdens Vierdaagse

Van onze redactie
20 februari 2020
De Vierdaagse en Vierdaagsefeesten hebben hun partners opgeroepen om te zorgen voor een gezonder voedselaanbod tijdens het evenement. Ook komt er meer promotie voor de beschikbaarheid van duurzamere voeding. De behoefte hiervoor groeit zowel bij Vierdaagse wandelaars als bij bezoekers van de Vierdaagsefeesten, zo signaleren de twee evenementorganisatoren die hierin samen optrekken.

Het voedselaanbod tijdens Vierdaagsefeesten is de afgelopen jaren veel diverser geworden, met steeds meer verantwoorde keuzes. Bestuursvoorzitter Walter Hamers: ‘We werken dan ook stap voor stap toe naar een aanbod dat volledig biologisch, vegetarisch en/of lokaal is, om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Nu nog op vrijwillige basis, op termijn gaan we kaders stellen.’ Vierdaagsefeesten is dan ook al geruime tijd bezig met het onderwerp duurzaamheid en eten. Zo liet ze in 2015 de FOODprint van ondernemers van Vierdaagsefeesten onderzoeken: een nulmeting op zaken als afval, restverwerking, transport, leveranciers en energie.

Onderzoek

Het komende jaar steekt Vierdaagsefeesten in op de steeds grotere groep bezoekers die graag een duurzamere keuze maakt, maar nog een steuntje in de rug nodig heeft. ‘We gaan onderzoek doen hoe we de bezoekers van de Vierdaagsefeesten met goede promotie kunnen helpen de juiste keuze te maken’, aldus Hamers.

Breder voedselaanbod tijdens de Vierdaagse

De Vierdaagse stuurde vorig jaar al een brief naar alle doortochtgemeenten over dit onderwerp. Zij werden opgeroepen om de beschikbaarheid van gezonde voeding te promoten en om bij de uitgifte van food & drink vergunningen langs de parcoursen naar dit gezonde thema te verwijzen. Ook op start-finishterrein de Wedren komt een breder voedselaanbod. Waar vorig jaar de keuze nog beperkt was tussen een ‘vette hap’ of een smoothie, komen er dit jaar meer gezonde opties.

Door samen op te trekken in het realiseren en promoten van gezonde voeding, hopen de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten twee keer zo sterk te staan.


Dit bericht delen:

Advertenties