[Winactie] Gladiator Live in Concert in De Vereeniging

Van onze redactie
20 februari 2020
Op 22 mei zal in De Vereeniging voor het eerst een volledig symfonieorkest, naast een indrukwekkend koor, de met Oscar-nominatie en Golden Globe-winnende score van Hans Zimmer en Lisa Gerrard uitvoeren. De hele film wordt tijdens deze show vertoond en live begeleid door het Noordpool Orkest.
Tijdens Gladiator Live in Concert brengt het Noordpool Orkest de muziek van de film tot leven. Maar liefst 140 personen zullen het podium betreden: topmusici en koorleden die zorgen voor een uniek samenspel tussen de epische filmscènes en één van de succesvolste soundtracks uit de filmgeschiedenis.

Veelgeprezen film

Gladiator, geregisseerd door Ridley Scott, bekend van onder andere Blade Runner, Alien, The Martian, Thelma & Louise, is een van de meest veelgeprezen films ooit gemaakt. De film, met in de hoofdrol Academy Award-winnaar Russell Crowe als wraakzuchtige voormalige generaal die vecht met de zoon van een corrupte keizer, won vijf Oscars waaronder Best Picture. Hans Zimmer, bekend van The Lion King, Pirates of the Caribbean, Inception, The Dark Knight, en Lisa Gerrard wonnen de beste originele score bij de Golden Globes 2000.

Gladiator Live is gecreëerd door CineConcerts, in samenwerking met Universal Brand Development en Paramount Pictures. Justin Freer, president van CineConcerts vertelt: ‘Gladiator blijft een van de meest levendige verhalen die ooit in een film zijn verteld. Het herbeleven van dit meesterwerk en de iconische muziekscore die live op beeld wordt uitgevoerd door een groot orkest en koor zal een unieke ervaring zijn.’ Gladiator Live in Concert is de derde concertreeks die Cinema in Concert in Nederland organiseert.

Over het Noordpool Orkest

Het jonge en ongetemde Noordpool Orkest deinst voor geen genre terug. Onder artistieke leiding van Reinout Douma spelen de Noord-Nederlandse musici net zo vloeiend jazz, pop en filmmuziek, als hiphop, chanson, drum’n bass of nog uit te vinden genres. Onder meer Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher werkten al met het Noordpool Orkest samen en Ed Kowalczyk van de band +LIVE+ schakelde hen in om met hem op het hoofdpodium van Pinkpop te spelen. Het 10-jarig jubileum is in 2019 onder meer gevierd met de openingsshow op North Sea Jazz met José James en de Love Actually in Concert-reeks.

Informatie

Gladiator Live in Concert is op 19, 20 en 21 mei in Het Concertgebouw Amsterdam te zien en op 22 mei in De Vereeniging. De kaartverkoop is al van start gegaan. Tickets, vanaf € 49,00, zijn te bestellen via de website van Gladiator Live. Hier is ook meer informatie te vinden over de show.

Winactie

Maak via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen kans op 2 vrijkaarten (1e rang) voor deze unieke show op 22 mei in Nijmegen. Tag iemand met wie je dit graag zou willen gaan zien of tag iemand aan wie je de kaartjes gunt. De winnaar wordt donderdag 27 februari om 19.00 uur bij het bericht op Facebook bekendgemaakt.

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties