[Video] NSG bereidt zich voor op musical West Side Story Deel 2

Rafi van den Berg
19 februari 2020
De repetities van de musical West Side Story van Nijmeegse Scholen Gemeenschap Groenewoud duren 15 maanden en dit jaar worden maandelijks de repetities van de verschillende disciplines gevolgd en deze uitgelicht door middel van video's, foto's en artikelen. Nieuws uit Nijmegen was voor de 2e keer aanwezig bij de voorbereidingen.
Dit keer werd meegelopen bij de repetities van het orkest. Bij binnenkomst werd al intensief geoefend waarbij de romantische klanken van de viool en de diepe warme klanken van de cello je al meevoerden in musicalsferen. Er werd eerst afzonderlijk geoefend. De strijkers apart van de blazers, piano, drum en gitaren om vervolgens weer samen als orkest verder te gaan.

Dirigent Robert Bok

Het orkest, bestaande uit 35 man met daarin strijkers (viool en cello), blazers, piano, drum, gitaren is in januari begonnen met repeteren. Robert Bok, docent aan NSG Groenewoud, is de dirigent van dit 35-koppige orkest. Bij de vorige musical Aladin was hij ook de dirigent. Wat volgens Robert de muziek van de musical West Side Story zo anders maakt is de samenstelling ervan. ‘Deze musical is qua muziek wat pittiger, moeilijker en uitdagender doordat de maatsoorten en samenklanken veel door elkaar heen lopen’, vertelt Robert. De leerlingen zien muziek maken en het plezier dat zij hieraan beleven, vindt hij het leukste om te zien. ‘De sfeer aan het einde van zo’n musical is heel bijzonder. De hechte band door het vele samenspel maakt dat de leerlingen enorm groeien in de tijd dat ze daarmee bezig zijn’, aldus de dirigent.

Basgitarist Jelle Berns

Voor Jelle Berns is het de tweede keer dat hij mee doet aan een musical van NSG Groenewoud. Ook dit keer wilde hij graag mee spelen met het orkest. Jelle speelt al langere tijd gitaar maar om er zeker van te zijn dat hij een plaats zou bemachtigen, schreef hij zich in met zijn gitaar én basgitaar. Uiteindelijk koos de jury voor Jelle en zijn basgitaar. De samenhang en het spelen met leerlingen uit verschillende jaarlagen vindt Jelle het allerleukst. ‘Al moet er maandelijks veel geoefend worden, de einduitvoering van de musical en de staande ovatie van het publiek maakt dit alles uiteindelijk meer dan goed’, aldus Jelle.

Meer West Side Story

De musical van NSG Groenewoud is al jaren een begrip. Wil je een kijkje achter de schermen en het proces van de musical West Side Story meemaken, dan is dit mogelijk. Via de website, Facebookpagina en de Instagrampagina van NSG Groenewoud zijn video’s en foto’s te bekijken van de vorderingen. Daarnaast zijn via de Facebook- en Instagrampagina van Nieuws Uit Nijmegen foto’s, video’s en interviews te zien van de musical in een maandelijkse update.


Dit bericht delen:

Advertenties