Kleuters behandelen zieke knuffels in Teddy Bear Hospital

Frank van Raaij
18 februari 2020
Honderden kleuters brachten gisteren en vandaag samen met hun zieke knuffeldier een bezoek aan het Teddy Bear Hospital in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. In het nagebootste ziekenhuis werden de kleuters ontvangen door een groep medische studenten die als echte knuffeldokters samen met de kleuters de zieke knuffels behandelden.
Na een grondig onderzoek werd de diagnose gesteld en het behandelplan vastgesteld. Nadat de kleuters zich, compleet met handschoenen en mondkapje, hadden omgekleed als chirurg, kon de operatie beginnen. Uiteraard werden eerst röntgenfoto’s gemaakt van de lievelingsknuffels, zodat ze precies wisten hoe ze hun knuffel weer snel beter konden maken. Gelukkig konden alle zieke knuffels worden geholpen en na afloop kregen de kleuters hun eigen doktersdiploma.

Het bezoek van de kleuters aan het Teddy Bear Hospital is onderdeel van het thema ‘ziekenhuis’ voor kleuters, waarin het ziekenhuis een week lang centraal staat in de klas. Doel is om kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met de gezondheidszorg om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het medische studenten hoe ze om moeten gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations, the Netherlands (IFMSA-NL) in samenwerking met het Radboudumc.

Kijk voor een uitgebreid fotoverslag op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen

 

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties