VriendenLoterij vervult hartenwens van Joyce

Van onze redactie
17 februari 2020
Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de Nijmeegse Joyce Houtzagers: de Luisterlijn deed voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: haar oude rolstoelbusje kan nu echt vervangen worden.
Agnieszka Przygodzka, trainer en begeleider project ‘Onbeperkt Luisteren' bij de Luisterlijn: ‘Joyce is een vrouw die ondanks haar handicap alles uit het leven probeert te halen: als moeder, oma, kunstenares én als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Met haar positieve instelling en levenservaring kan zij onze bellers als geen ander een hart onder de riem steken. Joyce zet zich vol enthousiasme wekelijks in als luisterend oor en zij inspireert ons als team met haar eigen verhaal. Haar inzet als vrijwilliger en kunstenares laat zien dat je als mens altijd je passie kan volgen, óók wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn.

Steentje aan bijdragen

Toen ik hoorde dat zij haar eigen crowdfunding begon voor het vervangen van haar rolstoelbusje, dacht ik meteen: als Luisterlijn moeten we daar een steentje aan bijdragen. Het busje dat ze nu heeft is oud en staat op instorten. Een vervangend tweedehands exemplaar heeft ze al op het oog, maar de aanpassingskosten komen uit op zo'n 12.000 euro. Geweldig dat we er nu via het VriendenFonds voor hebben kunnen zorgen dat de laatste kosten gedekt zijn en dat de bus er nu echt kan komen.’

Joyce Houtzagers (59) is blij verrast: ‘Wat is dit geweldig! De bus die ik nu heb is écht aan vervanging toe, maar de kosten voor vervanging zijn zo hoog. Die kan ik niet alleen ophoesten. Fantastisch dat er nu toch een andere bus kan komen, met hulp van onder andere het VriendenFonds. Super!’

Het VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen en het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties via de website een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks 350.000 gesprekken is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie die emotionele steun op afstand biedt.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen