Nijmeegse scholen genomineerd in 'Sportiefste VO- en VSO-school van Nederland'

Van onze redactie
14 februari 2020
De gemeente Den Haag treedt in 2020 samen met de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan op als gastvrouw bij de verkiezing van 'Sportiefste VO-school van Nederland' en de verkiezing van de 'Sportiefste VSO- school van Nederland'. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding, NOC*NSF Nederlandse Sportorganisatie en Special Heroes organiseren deze verkiezing voor de achtste keer.

Twee Nijmeegse scholen zijn genomineerd voor de finale. In de categorie VO is dat het Montessori College en in de categorie VSO is het Kristallis Aventurijn genomineerd.

De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij leren hun leerlingen niet alleen goed bewegen, maar bieden ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Finale verkiezing 15 april 2020

Op 15 april strijden de genomineerde scholen op sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De podiumpresentatie bestaande uit dans, muziek en bewegen. Elke school presenteert zich voor de deskundige jury. Deelnemers worden bevraagd over het beweegbeleid en sportbeleid van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt. De twee winnaars ontvangen een waardecheque van € 3000. Daarnaast ontvangen alle genomineerde scholen een waardecheque van €1500.


Dit bericht delen:

Advertenties