Formulierenbrigade haalt bijna 6 ton binnen voor Nijmeegse minima

Van onze redactie
13 februari 2020
In 2019 deden Nijmegenaren met een laag inkomen maar liefst 1092 keer een verzoek voor financiële ondersteuning via de Formulierenbrigade. Deze verzoeken brachten samen bijna ‚€600.000 op. Meer dan zestig procent hiervan is afkomstig uit allerlei rijksregelingen zoals bijvoorbeeld de inkomstenbelasting.
Een gebeurtenis als scheiding, ziekte of verlies van werk kan de inkomenssituatie compleet veranderen. Vaak gaat het inkomen er op achteruit. Er bestaan voor dat soort gevallen tientallen regelingen waarmee het inkomen kan worden aangevuld. Die veranderingen moet men dan wel doorgeven. Veel mensen met een laag inkomen maken echter geen gebruik van die regelingen. Ze kennen ze niet of schrikken van alle formulieren die ingevuld moeten worden. Deskundige hulp van specialisten is dan zeer welkom.

Gratis inkomens-check

De Formulierenbrigade biedt uitkomst. Deze organisatie helpt mensen uit Nijmegen gratis met een inkomens-check. Daarbij kijkt men naar het inkomen en extra gegevens. Zo wordt snel achterhaald of het inkomen compleet is. De Formulierenbrigade betrekt daarbij alle gemeentelijke en landelijke regels. Deze regelingen gelden voor alle mensen met een laag inkomen. Het maakt daarbij niet uit of dat inkomen uit een uitkering of uit werk komt. De medewerkers kunnen ook helpen bij het aanvragen van zo`n regeling.

Hulp bij betalingsproblemen

Bij betalingsproblemen kan het beste direct een afspraak gemaakt worden met een financieel expert van de gemeente Nijmegen. Deze zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 024- 329 80 01. Voor een inkomens-check is op de website van de Formulierenbrigade Nijmegen meer informatie te vinden, of bel gratis naar 0800-5678 567.

Dit bericht delen:

Advertenties