Happietaria vindt pand aan Profetenlaan

Van onze redactie Woensdag 12 Februari 2020

Pop-up-restaurant Happietaria dat gerund wordt door studentenvrijwilligers start vanaf 18 februari tot en met 1 april aan de Profetenlaan 2 in Heilig Landstichting.

De Nijmeegse afdeling had moeite met het vinden van een geschikte locatie waar men gedurende een periode van 6 weken aan de slag kon. Deze locatie is nu, mede dank zij de lezers van Nieuws uit Nijmegen, gevonden. Op dit moment ligt de focus op een aantrekkelijke en uitnodigende aankleding van het interieur en het samenstellen van een uitgebalanceerde drankenkaart.

Happietaria is een actie van Tear. Dit is een ontwikkelingsorganisatie die mensen helpt om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Happietaria Nijmegen hoopt 25.000 euro bij elkaar te krijgen om een bijdrage te kunnen leveren aan de wederopbouw van een veerkrachtige landbouwsector in Syrië als aanjager voor economisch herstel. Door de oorlog is de landbouwsector nagenoeg geheel stil komen te liggen. Het kleinschalig project, dat is gefocust op één dorp, is er niet op gericht voedselhulp te verlenen maar support te geven aan zo’n 150 plaatselijke boeren. Met de opbrengst uit dit Happietaria-project kunnen zij zelf de landbouwactiviteiten en productie van voedsel herstarten. Deze landbouwproducten worden dan verkocht op lokale markten in de omgeving. Aan het eind van het project zijn dorpelingen in staat de winst te gebruiken voor het eigen levensonderhoud en de wederopbouw van het dorp. Naar verwachting wordt dit project een voorbeeldfunctie voor andere dorpen in de omgeving en heeft daardoor een positieve impact op de regio waar zo`n 6600 mensen wonen.

Iedereen die dit project wilt ondersteunen en tevens benieuwd is geworden naar de menu- en drankenkaart van Happietaria is vanaf 18 februari tot en met 1 april van harte welkom aan de Profetenlaan 2 in Heilig Landstichting.

Meer informatie is te vinden op de website van Happietaria.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.
Bekijk ook:

 > Pop up restaurant Happietaria voor goed doel in Syrië zoekt locatie


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.