Informatiemiddag over niet aangeboren hersenletsel

Van onze redactie
12 februari 2020
Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Jaarlijks krijgen zo'n 140.000 Nederlanders met een vorm van hersenletsel te maken. Op maandag 17 februari houdt Pluryn een informatiebijeenkomst voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, kortweg NAH genoemd.
Na een periode van revalidatie pakken de meeste mensen hun leven weer op. Voor sommigen worden de gevolgen van het hersenletsel pas later in volle omvang duidelijk en valt er nog veel te verwerken en te leren.

Hersenz is een behandelprogramma voor volwassenen met hersenletsel. Het behandelprogramma Hersenz, bestaat uit een combinatie van individuele behandeling en groepsbehandeling. Voor jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar is een speciale behandelvariant met de naam ‘Op eigen benen’. Bij het behandelprogramma is ook aandacht voor de mantelzorger en andere betrokkenen. Tijdens de bijeenkomst zal daarover meer worden verteld.

Hersenz, verder met hersenletsel

Het belangrijkste kenmerk van hersenletsel is de zogenaamde ‘breuk in de levenslijn’. Mensen met hersenletsel ervaren hun leven vaak als in tweeën gedeeld: een leven vóór en een leven na het hersenletsel. Hierdoor moeten zij hun leven opnieuw en anders vormgeven. Met de behandeling van Hersenz leren mensen met NAH om te gaan met de ingrijpende veranderingen in hun leven. Zo leren zij energie goed te verdelen, om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Daarnaast wordt er gewerkt aan de fysieke conditie, zodat men weer vertrouwd raakt met het lichaam. Deze probleemgebieden zijn de bouwstenen van Hersenz.

Informatie

Mensen met NAH, familieleden en andere belangstellenden die meer willen weten over behandelmogelijkheden van Hersenz zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst van Pluryn. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 februari van 15.30 uur tot 17.00 uur in het NAH- centrum van Pluryn. De locatie en adres is Wijkcentrum de Klokketoren, Slotemaker de Bruïneweg 272. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is gewenst maar niet noodzakelijk en kan op hersenz@pluryn.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Hersenz en op de website van Pluryn.

Dit bericht delen:

Advertenties