Grote namen op Nijmeegs Boekenfeest

Van onze redactie
8 februari 2020
De Boekenweek in Nijmegen gaat dit jaar spetterend van start met het Nijmeegs Boekenfeest op zaterdag 7 maart in Concertgebouw De Vereeniging. De avond begint om 20.00 uur en is doorspekt met voordrachten van bijzondere talenten en gevestigde namen, waaronder journalist Joris Luyendijk. Ook Nijmegenaar van het Jaar Qader Shafiq en duizendpoot Marjolijn van Heemstra zijn van de partij, evenals Abdelkader Benali, Marjolein Visser en Asha Karami.
In plaats van uit te waaieren over de hele Vereeniging vindt het programma dit jaar plaats op een groot podium in het midden van de Concertzaal. Hieromheen tafels en stoelen in een gezellige cafésetting en in de hal verschillende stands met literaire inspiratie. Geen keuzestress meer!

Stadsdichter

De avond wordt geopend door Nijmeegs stadsdichter Wout Waanders. Deze ‘rebel without a cause’ treedt regelmatig op met zijn literaire BOYBAND en stond al op verschillende festivalpodia, waaronder Lowlands en de Zwarte Cross. Dit voorjaar verschijnt zijn debuutbundel ‘Parkplan’.

Grote namen

Joris Luyendijk kan als geen ander inzichtelijk maken hoe wij, als de mensheid, ervoor staan. Met zijn scherpe blik maakt hij de conflicten in het Midden-Oosten, de financiële sector of het populisme voor iedereen begrijpelijk. Hij waarschuwt en biedt een alternatief.

Marjolijn van Heemstra is veel. Schrijver, theatermaker, columnist, genuanceerd activist, godsdienstwetenschapper en ook een beetje astronaut. In haar voorstelling ‘Stadsastronaut’ gaat Van Heemstra op zoek naar een handleiding voor de toekomst. Tijdens het Boekenfeest houdt deze dwarsdenker een pamflettistische rede hoe vandaag de dag activistisch te zijn.

Schrijver, dichter en activist Qader Shafiq is de drijvende kracht achter Shelter City en zet zich in voor meer samenwerking tussen groeperingen met diverse culturele achtergronden. In 2019 verscheen zijn bundel ‘Weg naar je eigen land’, met columns waarin hij de Nederlandse samenleving een kritische spiegel voorhoudt.

Kijk voor meer informatie over het programma, toegangsprijzen en het reserveren van kaarten, op de website van Nijmeegs Boekenfeest.


Dit bericht delen:

Advertenties