Waalkade afgesloten voor verkeer vanwege hoog water

Van onze redactie
7 februari 2020
De gemeente heeft vanmiddag om twaalf uur de Waalkade afgesloten vanwege het hoge water. Verkeer wordt omgeleid.
De gemeente besloot al eerder de Waalkade mogelijk zaterdag af te gaan sluiten, omdat verwacht wordt dat het water komende dagen nog meer zal stijgen. Vanmiddag sloot de gemeente de Waalkade tussen de Grotestraat en de Veerpoorttrappen af. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Vleeshouwerstraat. Busverkeer door Breng rijdt via de singels, om het centrum. De alternatieve bushaltes zijn te vinden op de website van Breng.

Bij de parkeerplaatsen onder de Waalbrug en de Waalhaven aan de Weurtseweg werden dinsdag al borden geplaatst dat parkeren verboden was in verband met het hoge water. Vanmiddag werden, nadat medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente contact op probeerden te nemen met de eigenaren, bijna 23 geparkeerde auto's weggesleept. De eigenaren kunnen hun auto's ophalen bij bergingsbedrijf Houterman. Ook aan de noordzijde van de Waal zijn verschillende afzettingen geplaatst. De op- en afgangen van de fietsbrug richting het eiland en het Ossenwaardpad tussen Zaligebrug en Lentloper zijn afgesloten.

De gemeente laat weten dat het gezien de te verwachten waterstanden bij deze maatregelen blijft. 'De stormverwachting kan hier verandering in brengen, maar we kunnen nu nog niet zeggen of de storm extra maatregelen noodzakelijk maakt, bijvoorbeeld door opstuwing van water.' De gemeente blijft de situatie in de gaten houden. 'Mochten aanvullende maatregelen nodig zijn, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk laten weten.'

Dit bericht delen:

Advertenties