Into the Fik geopend na aankomst vrijheidsvuur

Lars Schwachöfer
6 februari 2020
Vanmiddag trok het vrijheidsvuur van Wageningen via Arnhem naar Nijmegen. Met het ontsteken van een kampvuur in een schaal bij het Honigcomplex startte het 75 uur durende programma van Into the Fik.
In aanwezigheid van locoburgemeester van Wageningen Lara de Brito en directeur van Wageningen45 Rudy de Jager, stak Free Future ambassadeur Emma Wortelboer vanuit een hoogwerker het Vrijheidsmonument aan. Een fakkel met het vrijheidsvuur werd ontstoken, waarmee 10 jonge hardlopers naar Nijmegen vertrokken. Onderweg stopten ze in Arnhem, waar ze door de Gelderse gedeputeerde Peter van ’t Hoog en vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem ontvangen werden bij Airborne at the Bridge. Vervolgens vertrokken de lopers naar Nijmegen.
 
Aangekomen in Nijmegen werd het vuur meegedragen tijdens de Sunset March, die Emma Wortelboer samen met tientallen jongeren en de hardlopers meeliep. Na de Sunset March en een kort moment bij het Waalcrossing Monument, vertrok het vuur naar de Honig, waar wethouder Noël Vergunst de lopers ontving. Emma Wortelboer ontstak het kampvuur al vuurspuwend in de daarvoor bestemde schaal.

Met het ontsteken van het kampvuur startte het 75 uur durende programma van Into the Fik, een onderdeel van Into the Future. Tot en met 9 februari vinden meerdere, grotendeels gratis, activiteiten plaats in Nijmegen als onderdeel van het festival waarbij jongeren tussen 16 en 25 jaar vrijheid onder de loep kunnen nemen. Het gehele programma is te vinden op de website van Into the Future.

Dit bericht delen:

Advertenties