School en kinderopvang Floraweg ontruimd na gasmelding

Lars Schwachöfer Donderdag 06 Februari 2020

Vanmiddag zijn omstreeks half drie basisschool en kinderopvang De Wieken aan de Floraweg ontruimd. In het gebouw was een gaslucht waargenomen.

Medewerkers roken een gaslucht en alarmeerden de hulpdiensten. Gelijktijdig werd het gebouw ontruimd. Medewerkers en kinderen werden opgevangen in het nabij gelegen wijkcentrum Villa Nova. De ouders werden telefonisch op de hoogte gebracht van de situatie. De kinderen konden bij het wijkcentrum opgehaald worden. Enkele ouders die nog niet gebeld waren, werden door omstanders naar het wijkcentrum gewezen.
 
De politie zette het trottoir voor het gebouw af. De brandweer en Liander verrichtten metingen in en om het gebouw. Even na half vier werd de oorzaak van de gaslucht ontdekt. In een van de ruimtes lag een lekkende gasbrander. De brandweer haalde de brander uit het gebouw en verrichtte nog enkele metingen. Omstreeks vier uur vertrokken de hulpdiensten en werd de school weer vrijgegeven.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.